instagram vimeo youtube pinterest bloglovin

06/01/2016

Ultimate Scones

I posted about scones before but I defintly needed better pictures. So, what do you do as a blogger? Right, you make them again! :D

I also thought it would be the perfect occassion to share with you my upcoming trip to London! Oh yes, four days in London. I'm going to enjoy it fully!

But, without further ado, these are the best scones you will ever have! The recipe is slightly altered but nonetheless simple and delicious! Het recept in het Nederlands vind je onder de "read more"!


Ingredients
  • 225g self-raising flower
  • A pinch of salt
  • 50g slightly salted butter, chilled and cut in small pieces
  • 25g golden caster sugar
  • 125ml buttermilk
  • Strawberry jam and clotted cream to serve.

Method
  1. Preheat the oven to 220C and cover a baking tray with baking paper. Tip the flour and salt in a mixing bowl. Add the butter and rub it together with your finger until it's somewhat crumbled. Now, add the sugar and stir it!
  2. Add about 90% of the buttermilk and mix it with your hands! If there are any loose bits, add the remaining milk. Don't overwork the dough and this point!
  3. Knead the mixture 3 to 4 times to get rid of the cracks.
  4. Knead small balls of the mix and place them on the baking paper.
  5. Bake for 10-12 minutes until risen and golden! Cool on a wire rack, uncovered if you prefer crisp tops, or covered loosely with a cloth for soft ones.
  6. Serve with strawberry jam and a lot of cream!

Follow charlotte's frame with Bloglovin or Follow charlotte's frame with GFC


De lekkerste scones ooit

Ingredienten
  • 225g zelfrijzend bakmeel
  • Een snufje zout
  • 50g gezouten boter, koud en in stukjes gesneden
  • 25g licht bruine basterd suiker
  • 125ml karnemelk
  • Aardbeienjam* en "clotted cream"**

Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Doe het bakmeel en het zout in een schaal. Voeg de boter toe en kneed met je handen tot het een beetje kruimelig is. Voeg daarna de suiker toe.
  2. Gebruik ongeveer 90% van de karnemelk en kneed verder. Als er nog stukjes deeg overblijven die niet plakken kan je de rest van de karnemelk gebruiken.
  3. Kneed het ongeveer 3 a 4 keer stevig om de barsten weg te werken.
  4. Maak van de grote deegbal kleine balletjes deeg die je op de bakplaat legt.
  5. Bak de balletjes in ongeveer 10 a 12 minuten gaar en lichtbruin. Laat ze afkoelen op een rek. Wil je een krokante bovenkant? Laat ze dan bloot afkoelen. Liever niet? Bedek ze dan met een doek.
  6. Dien ze op met een flinke dot clotted cream en jam!

*Een hele fijne jam is de aardbeien jam van Zonnature!
** Te koop bij de Jumbo!

Original recipe from: BBC good food

No comments:

Post a Comment