instagram vimeo youtube pinterest bloglovin

25/09/2015

Dates and walnut cake

Hello yummy cake, this dates and walnut cake was reaaally nice! I did make the mistake of throwing some crucial dates/honey moisture away, but it nevertheless was good cake. Save some of the walnuts for decorating and enjoy this nice cake! :]

Recipe (ook in het Nederlands!) after the jump break!

Dates and walnut cake

Ingredients

For the cake:
  • 100g dates, without the pit, and chopped/mashed into fince pieces
  • 1 tbsp of honey
  • 175ml of boiling water
  • 110g butter, room temperature
  • 100g of light brown caster sugar
  • 1 egg
  • 85 walnutes, in pieces
  • 230g of selfrising flour

Instructions
  1. Put the dates and honey in a bowl. Pour the boiling water on it and leave it like that for an hour until they are cooled down. 
  2. Preheat the oven to 180 degrees Celsius. Grease a cake tin.
  3. Beat the sugar and butter until it's smooth and creamy and then mix in the egg. Mix the dates and the moisture trough the mixture gradually and stir in about 1/3 of the walnuts. Repeat this 2 times.
  4. Put the mixture in a tin and bake the cake for roughly 1 hour. 

Ingrediƫnten

Voor de taart:
  • 100g dadels, zonder pit, gehakt
  • 1 el honing
  • 175ml kokend water
  • 170g boter (kamertemperatuur)
  • 100g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 85g walnoten
  • 230g zelfrijzend bakmeel

Instructies
  1. Doe de dadels en honing in een kom. Voeg het kokend water toe en laat het staan voor 1 uur. 
  2. Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Vet de cakevorm in.
  3. Klop de boter en suiker tot een glad, romig geheel. Voeg daarna het ei toe. Klop er geleidelijk de dadels en het vocht doorheen en iets minder dan 1/3 van de walnoten. Herhaal dit 2 keer.
  4. Doe de mix in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 1 uur gaar.
Recept van 500 taarten en cakes.

No comments:

Post a Comment