instagram vimeo youtube pinterest bloglovin

12/08/2015

Mango & Coco Cake

mango and coco cake, mango kokos cake,
Last weekend we went for a boat trip! No, not in those amphibious car/boats. We rented a small motorboat. And ofcourse, on such a sunny day, you take sunscreen, and a picnic basket. In it, was a bunch of strawberries, melon, crips but also this delicous mango and coco cake! I have a piece for every one, and I think I heard "damn, this is really good" more than once ;]  So check out this jummy cake after the jumpbreak!

How much time do you need?
20 minutes of preparation + 40 minutes of baking!

Ingredients
  • 1 mango
  • 175gr self rising flower
  • 140gr butter
  • 125gr caster sugar
  • 150ml milk
  • 60gr grated coco
  • 3 eggs

Instructions
  1. Preheat oven to 180 degrees.
  2. Cut the mango into squares, if they're not perfect, that's no problem, but do try to make them small.
  3. Melt the butter on low heat, when melted, pour the butter in a bowl and mix it with the sugar. Stir until it's smooth.
  4. Add the milk and the eggs, one by one, beat the mix for a bit. Then add the flower with a spoon. It's okay if the mix is a little runny, if it's not smooth, mix it quickly for a short moment.
  5. Put have of the mix in a cake tin, add 3/4 of the mango and cocos. Then add the rest of the mix, and top it of with the remaining mango and cocos.
  6. Bake for around 40 minutes until golden brown. Let it cool and enjoy!

Nederlandse versie!

Hoeveel tijd kost het?
20 minuten bereiden + 40 minuten bakken

Ingrediënten
  • 1 mango
  • 175gr zelfrijzend bakmeel
  • 140gr boter
  • 125gr basterdsuiker
  • 150ml melk
  • 60gr gemalen kokos
  • 3 eieren

En zo maak je het:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit. Snij vervolgens de mango in blokjes.
  3. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Neem deze van het vuur en giet in een grote kom. Voeg de suiker toe en roer tot het is opgelost.
  4. Voeg de melk toe en klop met een garde één voor één de eieren erdoor. Spatel dan voorzichtig het bakmeel door het beslag. Het klopt dat het nogal dun blijft.
  5. Doe de helft van het beslag in een cakebakvorm en verdeel drievierde van de mango en kokos over het beslag. Schenk de rest van het beslag erover en verdeel de rest van de mango en kokos hierop.
  6. Bak de cake nu ongeveer 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen en hij is klaar om geserveerd te worden!
Follow charlotte's frame with Bloglovin or Follow charlotte's frame with GFC

No comments:

Post a Comment