instagram vimeo youtube pinterest bloglovin

19/07/2015

Softest Brownies Ever!


So the other day I was looking around for something simple and nice to make. I found a recipe from our southern neighbours (Belgium) and these brownies were looking pretty neat.
Now I carefully followed the baking time instructions and, normally, when I buy one of those premade mixes, the sides of the brownies are well... You could smash something with it. But now, they were sooooo soft.
The tast of these brownies are not over the top heavy, they are quite soft and brittle. Perhaps it is because I used normal flower instead of "pastry flower" (Dutch: patisseriebloem) They weren't my favourite brownies, but suffice to say, they didn't last long at home! ;]

Here is how you make them:

Brownies

Ingredients for 2 persons (roughly 8 pieces!)

  • 125 g butter
  • 100 g dark chocolate
  • 2 eggs
  • 150 g sugar (I used brown caster sugar)
  • 30 g flower
  • 40 g cacao powder.
  • 1⁄2 tps baking powder

Instructions

  1. Melt the chocolate and butter a la bain-marie. Stirr every now and then.
  2. Get a bowl and crack the eggs. Mix until their foamy.
  3. Add the sugar and mixx until the "foam" looks a little pale.
  4. Take another bowl and sieve the flower together with the cacao powder and baking powder.
  5. Add the molten chocolate to the egg mixture.
  6. Also add the flower mix. Mix briefly.
  7. Preheat the over at 180°C.
  8. Take a oven tray and grease it, and cover the bottom with baking paper. Or use a baking spray and a non stick tray.
  9. Add the mix.
  10. Bake it for 20 minutes.
  11. Take it out and let it cool down. The intention here is that the inside of the brownies are still soft and moist.
  12. Cut it into whatever shape you want and enjoy!
Let me know how they worked out for you!

Nederlandse versie

Brownies

Ingrediƫnten 2 personen (maakt ongeveer 8 stukken!!)

  • 125 g boter
  • 100 g pure chocolade
  • 2 eieren
  • 150 g suiker
  • 30 g patisseriebloem
  • 40 g cacaopoeder
  • 1⁄2 theelepel bakpoeder

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukjes en snij de koude boter in blokjes. Laat de boter en de chocolade zacht smelten a la bain-marie. Roer af en toe door.
  2. Neem een schaal breek daarin de eieren. Mix de eieren tot ze luchtig en schuimig zijn.
  3. Voeg de suiker toe zodra de eitjes luchtig geklopt zijn. Laat alles nog even mengen tot je een bleek schuimig mengsel krijgt.
  4. Neem een mengschaal en plaats er een zeef over. Zeef de afgewogen hoeveelheid bloem, samen met het cacaopoeder en het bakpoeder.
  5. Schenk het mengsel van gesmolten chocolade met boter bij de opgeklopte eieren.
  6. Voeg ook de bloem met cacaopoeder en bakpoeder toe. Laat alles kort mengen in de keukenmachine.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Neem een gewone ovenschaal en boter de bodem en de randen van de schaal even in. Bedek de bodem en de randen met een vel bakpapier. De boter zal ervoor zorgen dat het papier aan de schaal kleeft. (Of gebruik gewoon een bakblik met anti aanbak laag, ik heb een hema vorm en spray die in met Dr Oekter Bakspray)
  9. Schenk het chocoladebeslag in de ovenschaal. Strijk het vlak.
  10. Bak het beslag zo'n 20 minuten in een oven van 180°C.
  11. Laat het gebak goed afkoelen, zodat het opstijft. Het is de bedoeling dat de binnenkant van de brownies nog zacht en vochtig is.
  12. Snij de brownies in vierkantjes, rechthoekjes, sterretjes? Wat jij wilt ;]
Laat je het mij weten of ze lekker waren? ;]

No comments:

Post a Comment