instagram vimeo youtube pinterest bloglovin

28/07/2015

Pizza with Pesto - Plaattaart met pesto

I like to make my own pizza, those frozen pizza's are gross and don't even get me started on fast food pizza's. No, I'd like to make them myself. Usually I stack them with a lot of healthy ingredients and also a lot of tomatoes. I sometimes bought pre-made pizza crust, but this time I tried a very simply and quick pizza, which uses puff pastry! It was delicious!

Pizza with Pesto

Ingredients
  • 8 slices of puff pastry
  • 185 g pesto rosso
  • 100 g grated cheese of your choice
  • 200 g sliced salami
  • 1 zucchini
  • 1 red union
  • 250 g mini tomatoes

Preperation
  1. Let the puff pastry thaw. Preheat oven to 180 °C. Line a baking sheet with parchment paper. Lay the slices of pastry into a rectangle on it. Let the edges overlap slightly and press them together. Prick holes in the bottom with a fork.
  2. Brush the bottom with the pesto and sprinkle with the cheese. Put the salami on it. Cut the zucchini into thin slices and arrange it on the salami. Cut the onion into rings and cut the tomatoes in half. Place the onions on it and the tomatoes with the cut side up. Bake in the middle of the oven for about 45 min. Until golden brown. (Note: Mine was all done in 20 minutes!)
Follow charlotte's frame with Bloglovin or Follow charlotte's frame with GFC

Nederlandse versie

Plaattaart met pesto
Ingrediƫnten
  • 8 plakjes bladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries)
  • 185 g pesto rosso (potje)
  • 100 g geraspte jong belegen kaas
  • 200 g flinterdun gesneden salami (pakje Ć  100 g)
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 250 g cherrytomaten
Bereiding
  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de plakjes deeg in een rechthoek erop. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  2. Besmeer de bodem met de pesto en bestrooi met de kaas. Leg de salami erop. Snijd de courgette in dunne plakken en verdeel deze over de salami. Snijd de ui in ringen en halveer de tomaten. Leg de ui erop en de tomaten met de snijkant naar boven. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. (Let op: Die van mij, was al in 20 min klaar!)
Recept van: Allerhande: Plaattaart met Pesto

No comments:

Post a Comment