instagram vimeo youtube pinterest bloglovin

26/07/2015

Easy Sweet Potato Fries with sour cream dip

Sweet Potato Fries
Me and sweet potatoes... We aren't a match made in heaven. On the contrary, I tried to cook, or bake them several times, but I wasn't a fan. I personally find the taste to be so-so, and also I couldn't get them to be done in the oven. So, I needed to try it again. And so I made sweet potato chips/fries. I made quite the mess in the kitchen, because I was also cooking another dish at the same time. Organization skills here! Anyway, this time it quite worked, because the bowls (I had two!) were empty before I knew it! I shall share the recipe for the sweet potato fries and the sour cream dip with you, so you can try them too!

Easy Sweet Potato Fries with sour cream dip

Ingredients for two:
  • 300g sweet potatoes, unpeeled, cleaned and in thin slices
  • 2 spoons of olive oil
  • 2 spoons of paprika powder
  • seasalt and peper
Sourcream dip
  • 4 strings of chives, in small pieces
  • 150g sour cream
(* I had two cups of 125grams of sour cream, of which I made two dips, one with the ingredients above, and one with extra paprika powder.)

Instructions
  1. Preheat oven to 180 degrees (Celsius). Mix the sweet potatoes, olive oil, paprika powder, salt and peper to your liking, in a bowl. Mix it well.
  2. Place the potatoes evenly on a baking tray covered with baking paper. Make sure they don't overlap!
  3. Mix the sourcream with the chives in a bowl. Season the dip with salt and peper. You can also use half of the dip and put some paprika powder in one half. Put in a bowl (or two if you mixed paprika powder).

Zoeteaardappel frietjes met paprikapoeder en zureroomdip

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 300g zoete aardappels, ongeschild, schoongeboend en in plakjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 el paprika poeder
  • zeezout en peper

Zureroomdip
  • 4 sprietjes bieslook, klein gesneden
  • 150g zure room
(* ik heb hier twee kleine bakjes van 125 gram zure room gebruikt, waarvan ik één heb gemaakt met bieslook, en het andere bakje met hetzelfde, maar een beetje paprikapoeder hier doorheen.)

Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden. Doe de zoete aardappels, olijfolie en het paprikapoeder met zout en peper naar smaak in een grote kom en schud alles goed door elkaar.
  2. Verdeel de aardappels over een met bakpapier bekleden bakplaat. Zorg dat ze elkaar niet overlappen, en bak ze in 30-40 minuten knapperig.
  3. Meng voor de dipsaus de bieslook en de zure room in een kom. Breng de dip op smaak met zout en peper. Je kan ook hier de helft van nemen en daar nog extra paprikapoeder aan toevoegen. Verdeel in 1 (of dus 2) kommetjes.
Follow charlotte's frame with Bloglovin or Follow charlotte's frame with GFC

No comments:

Post a Comment