instagram vimeo youtube pinterest bloglovin

30/03/2015

Chocolate egg cakes - Chocolade Eierkoeken

chocolade eierkoek
 Really easy and quick to make; chocolate egg cakes/eierkoeken! :D
Although I must admit, they tasted more like "lange vingers" than the soft egg cakes I buy at the bakery. Must have baked them too long. Oh well, practice makes perfect!



Chocolate egg cakes ingredients
  • 2 eggs 
  • 85g sugar 
  • 1tbsp. of cacao powder 
  • 75g flower 
  • Pinch of salt 
  • 1 lemon 
  • Pinch of baking powder 
  • 25g dark chocolate 

Chocolate egg cakes instructions
  1. Preheat the oven at 180 ºC. Beat the eggs with the sugar until it’s foamy. 
  2. Mix the cacao powder, flower, baking powder and the salt. Grate half of the lemon peel and mix with the flowermixture. Sieve the mix above the eggmix and use a spatula to mix it. (Don’t overdo it, you’ll beat out the air!) 
  3. Put 6 dots of the mix on a tray covered with parchment paper. Make sure they are well spread, because they will grow! Chop up the chocolate and sprinkle it over the mixture. 
  4. Bake them in roughly 15 minutes until gold brown and done!
    Nederlandse versie



    Chocolade-eierkoeken ingrediënten
    • 2 eieren 
    • 85g suiker 
    • 1el cacaopoeder 
    • 75g bloem 
    • mespuntje zout 
    • 1 citroen 
    • 0.5tl bakpoeder 
    • 25g pure chocolade 

    Chocolade-eierkoeken instructies
    1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eieren met de suiker luchtig. 
    2. Meng het cacaopoeder, bloem, bakpoeder en het zout. Rasp de helft van de citroenschil en meng door de eiermassa. Zeef het bloemmengsel boven het eimengsel en spatel goed door. Zorg ervoor dat je niet te lang spatelt anders sla je alle lucht uit het beslag. 
    3. Verdeel 6 hoopjes beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat het beslag goed uit elkaar ligt, want de eierkoeken drijven uit. Hak de chocolade en verdeel over het beslag. 
    4. Bak de eierkoeken in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

      4 comments:

      1. yummy! i should give this recipe to my mom (and ask her to make it :p)
        have a great week, friend!

        ReplyDelete
      2. Thanks! :]


        Raw cookies? Isn't raw batter bad for you?

        ReplyDelete
      3. ;]
        I hope you have a great week too Niken!

        ReplyDelete
      4. It is, but I meant without flour and eggs, like the ones I posted on my blog: http://www.themidnightblog.com/2015/03/recipes-i-tried-and-loved-03.html

        :)

        ReplyDelete