instagram vimeo youtube pinterest bloglovin

08/02/2015

Marble Cake With Grapes

Marble cake with grapes
Marble cake with grapes   

Ingredients
  • 200 grams of butter (room teperature)
  • 200 grams of sugar
  • 4 eggs (whisked)
  • 200 grams self rising flower
  • 200 grams of seedless red grapes
  • 50 grams of cacao powder
Instructions
Preheat the oven to 175°C. Mix the butter together with the sugar. Add, little by little, the whisked eggs while you are still mixing. Add the self rising flower (sieve it first) and mix till the it is smooth. Cut the grapes in half and stir them in. 
Add half of the mix in another bowl and stir in the cacao powder. Put everything in a cake tray that has been greased and stir it with a spoon to create a marble effect.
Bake the cake in 50-55 minutes. When it's done, remove from the tray and let it cool down on a grill. Enjoy! :]

Dutch version

Ge­mar­mer­de drui­ven­ca­ke

Ingrediënten

  • 200 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 g suiker
  • 4 eieren (losgeklopt)
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g pitloze (rode druiven (bak a 500 g))
  • 50 g cacao

Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg al kloppend beetje voor beetje de losgeklopte eieren toe. Mix er ten slotte het zelfrijzend bakmeel door tot het geheel een glad beslag is. Schep de druiven erdoor. 
Doe de helft van het deeg in een andere kom en roer de cacao erdoor. Schep de twee kleuren beslag in de ingevette en met bakpapier beklede cakevorm en roer het met een lepel 1 keer door, zodat er een gemarmerd effect ontstaat. 
Bak de cake in 50-55 minuten gaar. Haal hem meteen uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Snijd de cake in dikke plakken. Eetsmakelijk!

6 comments:

  1. I love marble cakes! So pretty. :) I've never used fresh grapes in a cake. Looks tasty!

    ReplyDelete
  2. Mhmm ziet er goed uit c:
    Lijk met heerlijk met druiven hoor!
    Xx http://icepandora.blogspot.com

    ReplyDelete