instagram vimeo youtube pinterest bloglovin

18/02/2015

American chocolate chip cookies

Best cookies ever. And know what's great? You can store the dough balls in the freezer for 3 months! So whenever you are hungry, just pop a few in the oven and your ready to go! Instructions in English en Nederlands, click on "read more" :]

American chocolate chip cookies

Ingredients
175g Butter
1 egg
50g sugar
100g light caster sugar
1 teaspoon of vanilla extract
180g flour
0.5tsp baking soda
0:25tsp salt
100g dark chocolate drops

Instructions
Preheat the oven to 200 ° C. Melt the butter on low heat. Beat the egg with the sugar, a pinch of salt, vanilla extract and melted butter. Mix the flour, baking soda and chocolate drops in another bowl. Make a well in the center and pour in the wet ingredients (in the middle). Mix the wet with the dry ingredients until you have a thick batter. Line a baking sheet with parchment paper. Use two teaspoons to make dough balls on the baking sheet. Put the tray with dough balls in the freezer for 30 minutes. Remove the tray from the freezer and bake the chocolate chip cookies in approximately 8 to 10 minutes. Make sure you have enough space between the cookies. Thy aredone when the outside is crispy and the middle is still soft. Let them cool completely and store about 3 days in an airtight cookie jar.

Tip: You can store the dough balls about 3 months in the freezer.

Source: 24Kitchen


Nederlandse versie na de jump break!


American chocolate chip cookies

Ingrediënten
175 g boter
1 ei
50 g suiker
100 g lichtbruine basterdsuiker
1 tl vanille-extract
180 g bloem
0.5 tl baksoda
0.25 tl zout
100 g pure chocoladedruppels

Extra nodig
bakplaat
bakpapier

Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter op laag vuur. Klop het ei met de suiker, een snufje zout, vanille-extract en gesmolten boter. Meng de bloem, baksoda en chocoladedruppels in een grote kom. Maak een kuil in het midden en giet daar de natte ingrediënten op. Meng de natte met de droge ingrediënten tot een dik beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg met een theelepel bolletjes deeg op de bakplaat. Vries de bakplaat met deegbolletjes in circa 30 minuten in. Haal de bolletjes uit de vriezer en bak de chocolate chip cookies in circa 8 tot 10 minuten in de oven. Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes. De koekjes zijn gaar als de buitenkant knapperig is en het midden nog zacht is. Laat volledig afkoelen en bewaar circa 3 dagen in een luchtdichte koektrommel.

Tip: je kunt de deegbolletjes circa 3 maanden in de vriezer bewaren.

Bron: 24kitchen

2 comments:

  1. Lekkeeeeerrr ;D Xx http://icepandora.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Oh, cookies! These look delicious.

    ReplyDelete